Ο Παπαντωνίου έβγαλε τα λεφτά στην Ελβετία για να αποφύγει τα κουτσομπολιά

Ετοιμάζει βιβλίο στη φυλακή ο πρώην υπουργός;

Από το κελί στην πτέρυγα της 17 Νοέμβρη σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του ο Γιάννος Παπαντωνίου. Ο συγκατηγορούμενος φίλος του ζεύγους που έβγαλε τα λεφτά τους στην Ελβετία φέρεται να παίζει καθοριστικό ρόλο για τους ανακριτές διαφθοράς.

Η Ρούλα που από γραμματέας έγινε κυρία υπουργού

Το star.gr μέσα στην... "αμαρτωλή" βίλα του Γιάννου Παπαντωνίου

Γιάννος Παπαντωνίου: Η πτώση ενός «τσάρου»

Η Σταυρούλα Κουράκου φέρεται να είπε στο συνήγορο τους: «Ήταν πολύ σκληρή η απόφαση για εμένα».

Οι δυο κρατούμενοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στις συνθήκες των φυλακών. Για φαγητό το μενού είχε: όσπρια και ζυμαρικά.
Το κελί του Γιάννου Παπαντωνίου είναι 2Χ 3,5 μέτρα, έχει τσιμεντένιο κρεββάτι και σιδερένια πόρτα με παράθυρο ελέγχου. Το παράθυρο έχει αλεξίσφαιρο τζάμι και την επίπλωση συμπληρώνουν ένα πλαστικό τραπέζι και μια καρέκλα. Στο διάδρομο υπάρχει κάμερα και χώρος ατομικής υγιεινής με ντουζιέρα. 

ΕΔΙΝΕ ΣΕ ΚΙΤΡΙΝΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ 2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ

Ο επιχειρηματίας πήγαινε στο σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου στην Κηφισιά και έπαιρνε κίτρινους φακέλους γεμάτους δεσμίδες χαρτονομισμάτων συνολικού ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Έσπαγε το ποσό σε μικρότερα, τα κατέθετε σε δικούς του λογαριασμούς στην Ελλάδα και από εκεί έφυγαν για λογαριασμούς στην Ελβετία με δικαιούχους Γιάννο Παπαντωνίου και  Σταυρούλα Κουράκου. Ο πρώην υπουργός λέει ότι τα χρήματα είναι νόμιμα. Οι ανακριτές θεωρούν ότι πρόκειται για μίζα. 

Γιατί όμως ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών επέλεξε να βγάλει με αυτό τον τρόπο στην Ελβετία τα νόμιμα, όπως λέει χρήματά του;

«Ήταν πολιτικά εκτεθειμένο πρόσωπο, καταλαβαίνετε, φοβόταν ότι αυτό θα δημιουργούσε ενδεχομένως κάποια άσχημα κουτσομπολιά» απαντά ο συνήγορος του ζεύγους.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ;

Κυκλοφόρησαν και φήμες ότι ο πρώην υπουργός θα γράψει βιβλίο.
«Σίγουρα θα θελήσει, θα προσπαθήσει να γράψει για την τόσο δύσκολη και κορυφαία στιγμή της ζωής του, όπως είναι αυτό που βιώνει σήμερα» σημείωσε ο δικηγόρος του, Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης.

Το ζεύγος έχει δικαίωμα να συναντιέται μια φορά την εβδομάδα, κάθε Κυριακή, αφού υπέβαλαν αίτηση στη διεύθυνση των φυλακών και γίνει δεκτή.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

Ο επιχειρηματίας φίλος του πρώην υπουργού έκαψε το Γιάννο με την απολογία του. 
Έλαβε τμηματικά από τον Γιάννο Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά. Ήταν δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους, τους οποίους έπαιρνε στο σπίτι του πρώην υπουργού.

Γιάννος Παπαντωνίου και Σταυρούλα Κουράκου δε θα επιχειρήσουν άμεσα να διεκδικήσουν την αποφυλάκισή τους. Το βήμα αυτό σχεδιάζεται να γίνει τους επόμενους μήνες, όταν θα έχει κοπάσει η θύελλα, αν έχει κοπάσει. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα