Παρά πόδας ο ελληνικός στρατός-ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΔΕΙΕΣ –Σε επιφυλακή στις παραμεθορίους

Συνεχείς συσκέψεις στο Πεντάγωνο - Πρώτη ανάρτηση 01.37

​Παγωμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί τις τραγικές εξελίξεις στην Τουρκία, όπου ο στρατός προσπάθησε με πραξικόπημα να καταλάβει την εξουσία.

Όπως αναλυτικά μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, στην ελληνική κυβέρνηση και στις ένοπλες δυνάμεις έχει σημάνει συναγερμός, ενώ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη υπό τον Ν.Τόσκα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην ΕΡΤ, οι Έλληνες στρατιώτες που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή, ενώ ανακλήθηκαν οι άδειες υψηλόβαθμων αξιωματικών για λόγους υψίστης ετοιμότητας.

Στο Πεντάγωνο βρέθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, οι αρχηγοί ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ήδη αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σταλεί επείγον σήμα για να τεθούν σε αυξημένη ετοιμότητα οι βασικές μονάδες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, κυρίως οι πολεμικές μοίρες στις αεροπορικές βάσεις της χώρας, οι μονάδες ταχείας αντιδράσεις και οι ειδικές δυνάμεις αλλά και το αρχηγείο στόλου. Το προσωπικό σε αυτές τις μονάδες λαμβάνει οδηγίες για να επιστρέψει άμεσα στα στρατόπεδα.

Δείτε επίσης:

ΤΑΝΚΣ περικύκλωσαν την τουρκική Βουλή:ΜΑΧΕΣ στρατού- αστυνομίας: ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ-Στο πόδι ο Παυλόπουλος, η κυβέρνηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΙΝΙΑ-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ: Η Το��ρκία στο χάος, ουρές σε ΑΤΜ και βενζινάδικα

Σκηνικό εμφυλίου στην Τουρκία: ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ και ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ στην Άγκυρα- ΛΑΟΣ εναντίον ΣΤΡΑΤΟΥ