Ρεπορτάζ STAR: ΕΙΚΟΝΕΣ διάλυσης και απαρχαιωμένα ιατρικά μηχανήματα στο νοσοκομείο Λαμίας

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

​Τρύπες στους τοίχους, φθορές και κρεβάτια που στηρίζονται σε χαρτόκουτα. Αυτή είναι η κατάσταση του νοσοκομείου της Λαμίας σήμερα όπως την κατέγραψε ο Άρης Λάμπος με την κάμερα του STAR. Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερο τους εαυτό, όμως οι ελλείψεις στις υλικοτεχνικές υποδομές είναι τραγικές.

Οι σακούλες που θα δείτε στο βίντεο κάτω από το κρεβάτι του ασθενούς δεν περιέχουν τα προσωπικά του αντικείμενα ούτε δώρα από τους συγγενείς. Έχουν τοποθετηθεί μέσα χαρτόκουτα, προκειμένου να στηρίζουν το χαλασμένο μηχανικό κρεβάτι. Η εικόνα είναι ενδεικτική για το τι συμβαίνει στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Κρεβάτια σπασμένα, πρίζες φθαρμένες και άλλες ζημίες οι οποίες δεν αποκαθίστανται λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης.

Το νοσοκομείο εξυπηρετεί τους κατοίκους της Φθιώτιδας αλλά και πολίτες από τη βόρεια Εύβοια και την Ευρυτανία. Ωστόσο οι ελλείψεις σε προσωπικό αναγκάζουν πολλούς να μεταβούν στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Το νοσοκομείο της Λαμίας δέχεται καθημερινά περίπου 70 με 80 επείγοντα παθολογικά περιστατικά τα οποία συχνά καλείται να τα καλύψει μόνο ένας αγροτικός γιατρός.

Οι κλινικές κλείνουν η μια μετά την άλλη. Ο μαστογράφος είναι σε αχρηστία καθώς δεν υπάρχουν χειριστές να τον λειτουργήσουν. Ο απαρχαιωμένος αξονικός τομογράφος χρειάζεται διαρκώς επισκευές και είναι σα να μην υπάρχει.
Ακόμα και οι έγκυες χρειάζεται να μεταβούν στην Αθήνα και τη Λάρισα για να γεννήσουν.

Ωστόσο χθες δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι η μαιευτική κλινική θα επαναλειτουργήσει καθώς θα τοποθετηθούν εκεί μαίες από το ΠΕΔΥΥ.