Ποιός «εξαφάνισε» 2.000 πρόσφυγες μέσα σε ΜΙΑ μέρα; -Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία

Ασφυκτικά έχουν γεμίσει τα κέντρα φιλοξενίας

​Το προσφυγικό εξακολουθεί να είναι το μεγάλο αγκάθι για τη χώρα μας. Το εντυπωσιακό σήμερα είναι βέβαια, ότι παρόλο που οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται, -σήμερα μπήκαν στη χώρα μας 723 άτομα-, οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες φαίνεται να έχουν μειωθεί κατά 2.236, συγκριτικά με χθες.

Συγκεκριμένα όπως σας ενημερώσαμε στο star.gr, την Δευτέρα 7 Μαρτίου ήταν συνολικά στη χώρα μας 36.419, ενώ σήμερα φτάνουν τους 34.183. Την ίδια ώρα, κλειστά παραμένουν τα σύνορα στην Ειδομένη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πιθανόν κάποιοι να πέρασαν λαθραία προς την Ευρώπη, μέσα από παράνομες διόδους. Πιθανότατα και άλλοι να έφυγαν από χώρους, όπως ο Πειραιάς ή η Ειδομένη και να μένουν σε ξενοδοχεία ή να φιλοξενούνται σε σπίτια ή σε χώρους αλληλέγγυων.

Πάντως στην επίσημη ανακοίνωση δεν καταγράφονται οι αλλοδαποί που κρατούνται σε κέντρα κράτησης και πόσοι ενδεχομένως επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία ή και στις χώρες τους...

Συνοπτικά οι πίνακες που δείχνουν τις προσφυγικές ροές για σήμερα 8 Μαρτίου 2016, πόσα άτομα παραμένουν σε κάθε περιοχή της ηπειρωτικής χώρας και ποιες οι δομές φιλοξενίας, οι οποίες είναι υπό ανάπτυξη.