Καταδίωξη διακινητών στη Χίο- Διάσωση 96 προσφύγων σε Σάμο και Καστελλόριζο

Ένας άντρας ανασύρθηκε νεκρός από τον Ισθμό της Κορίνθου

​Σε καταδίωξη διακινητών, διάσωση δεκάδων προσφύγων και ανάσυρση ενός νεκρού από τον Ισθμό της Κορίνθου προχώρησε σήμερα το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.

Χίος
Οκτώ πρόσφυγες διέσωσε σήμερα το Λιμενικό Σώμα και παράλληλα, προχώρησε στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών, ενός 26χρονου και ενός 40χρονου, στη Χίο.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ” ν. Χίου, πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφο��, ο κυβερνήτης του οποίου δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του περιπολικού πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους, την σύλληψη των ανωτέρω δύο διακινητών και την διάσωση των προσφύγων. Το σκάφος κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο Χίου.

Σάμος
Στη Σάμο εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 47 πρόσφυγες , οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο.
Καστελλόριζο
Σε βραχώδη περιοχή του Αγίου Στεφάνου νήσου Μεγίστης, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 49 πρόσφυγες, κατόπιν ενημέρωσης από κάτοικο της περιοχής.

Ισθμός Κορίνθου
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, από την θαλάσσια περιοχή εντός της διώρυγας Κορίνθου, ένας 47χρονος άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου – Καλαμάτας. Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας του Λιμεναρχείου Κορίνθου.
πηγή: Eλληνική Ακτοφυλακή