Στον εισαγγελέα πέντε άτομα για τα επεισόδια μεταξύ Σέρβων και Κροατών στο "Ελ. Βενιζέλος"

Τούρκοι οπαδοί μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης το κέντρο του Άμστερνταμ

​Πέντε άτομα οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα γιατα σοβαρά επεισόδια και τις συμπλοκές μεταξύ Σέρβων και Κροατών οπαδών, στο αεροδρόμειο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Την Πέμπτη Τούρκοι οπαδοί μετέτρεψαν σε πεδιο μάχης το κέντρο του Άμστερνταμ.
Στους τρεις Σέρβους και στους δύο Έλληνες οπαδούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημελήματος για απρόκλητες και επικίνδυνες σωματικές βλάβες και σύσταση συμμορίας. Οι πέντε οπαδοί παραμέφθηκαν στο αυτόφωρο και πήραν προθεσμία για να δικαστούν το μεσημέρι του Σαββάτου. Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής τους εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων περίπου 100 χούλιγκανς, οι οποίοι φορούσαν κράνοι και μάσκες και εκτόξευαν απειλές και ύβρεις στους συλληφθέντες. Λίγη ώρα αργότερα αποχώρησαν χωρίς να προκαλέσουν φθορές.
Τα κρούσματα οπαδικής βίας σε όλη την Ευρώπη δεν έχουν τέλος.
Σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν Τούρκοι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε το κέντρο του Άμστερνταμ λίγες ώρες πριν η ομάδα τους αναμετρηθεί με τον Άγιαξ...
Οι Τούρκοι οπαδοί συνεπλάκησαν με την αστυνομία η οποία επενέβη με έφιππους αστυνομικούς και σκυλιά.
Οι ίδιοι προκάλεσαν πολλές υλικές ζημιές σε καταστήματα καταστρέφοντας βιτρίνες, τραπέζια και καρέκλες τις οποίες χρησιμοποίησαν ως πολεμοδόφια εναντίον των αστυνομικών.