Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα κάνουν οι Πόντιοι κατά του Φίλη και ο τουρκικός τύπος τον… αποθεώνει!

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την αποπομπή του υπουργού Παιδείας

​Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα θα πραγματοποιήσουν οι Πόντιοι στις 16:00 το απόγευμα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας πως η γενοκτονία των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία αλλά εθνοκάθαρση αλλά και ότι από τη διδακτέα ύλη της Γ’ Λυκείου έχει... εξαφανιστεί η γενοκτονία των Ποντίων!

Ωστόσο, την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την αποπομπή του Νίκου Φίλη μετά από αυτές τις δηλώσεις, ο τουρκικός Τύπος... τον «αποθεώνει».

«Μια γενναία κίνηση από τον Έλληνα υπουργό» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Sabah, με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα αναφέρει αναλυτικά τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη και γράφει πως «ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως η ρητορική ότι οι Πόντοι σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους ήταν λανθασμένη. Από επιστημονικής απόψεως δήλωσε δεν ήταν γενοκτονία».

Η εφημερίδα Zaman στην ιστοσελίδα της έχει τίτλο «Είπε πως δεν υπάρχει η Γενοκτονία των Ποντίων και ξεσήκωσε την Ελλάδα», ενώ η εφημερίδα Bugün στην ιστοσελίδα της κάνει αναφορά στις δηλώσεις Φίλη και αναφέρει πως «�� Έλληνας υπουργός δήλωσε πως δεν υπήρξε η Γενοκτονία των Ποντίων».

Η ίδια εφημερίδα γράφει πως το «ελληνικό Κοινοβούλιο με τον ισχυρισμό της σφαγής των Ποντίων τη 19η Μαΐου την έχει κηρύξει ως ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων».