ΜΠΛΕ φωτίστηκε η Βουλή των Ελλήνων για τη Διεθνή Ημέρα της Δημοκρατίας -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε χρώμα μπλε και το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος στην πλατεία Κοτζιά

Μ’ ένα εντυπωσιακό θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι, όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Σύνταγμα, αφού είχαν την ευκαιρία να δουν το επιβλητικό κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, φωτισμένο σε χρώμα μπλε!




Αυτό έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνονται σε διάφορες χώρες για τον εορτασμό της Διεθνής Ημέρας για τη Δημοκρατία. Η 15η Σεπτεμβρίου έχει θεσμοθετηθεί από το 2007 ως η Παγκόσμια Μέρα Δημοκρατίας, από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, με μπλε χρώμα φωτίστηκε και το εμβληματικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, στην πλατεία Κοτζιά.


Στη χώρα μας, τη γενέτειρα της Δημοκρατίας, η Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας γιορτάζεται από το 2008 σε όλα σχολεία, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Ο εορτασμός περιλαμβάνει διαγωνισμούς και εκθέσεις ζωγραφικής με βραβεία.


Η Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU) καλεί κάθε χρόνο τα κράτη - μέλη της να συμμετάσχουν στον εορτασμό της συγκεκριμένης ημέρας, καθώς αποτελεί ευκαιρία για προβληματισμό σχετικά με το νόημα και τη σημασία της δημοκρατίας και ταυτόχρονα για ενθάρρυνση του διαλόγου μεταξύ Κοινοβουλίων και πολιτών, ιδιαίτερα των νέων.