Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια-Σε πύρινο κλοιό και η Μαλακάσα: Απειλούνται σπίτια

Πρώτη ανάρτηση: 17:00

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στη Νεάπολη Λακωνίας και στον Καρέα, φωτιά ξέσπασε και στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο δρόμο Αφράτι - Πισσώνα, που βρίσκεται βορειοανατολικά της Χαλκίδας, καθώς και στη Μαλακάσα.
Η φωτιά στην Εύβοια προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από ξερά χόρτα και ελιές, ενώ δεν αποκλείεται και η πιθανότητα να πρόκειται για εμπρησμό. Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ο κίνδυνος δε είναι μεγάλος, καθώς η φωτιά βρίσκεται πλέον στα 20 μέτρα από τα σπίτια της περιοχής.
Η πυροσβεστική προχώρησε σε προληπτική εκκένωση του χωριού Αφράτι, προκειμένου να παραμείνουν οι κάτοικοι ασφαλείς. Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων και ένα αεροσκάφος, ενώ μεταφέρονται και άλλες δυνάμεις της πυροσβεστικής από την κεντρική Ελλάδα, τη Λαμία, την Λειβαδιά την 'Αμφισσα και το Καρπενήσι.
Την ίδια ώρα πυρκαγιά ξέσπασε και στο Μήλεσι που βρίσκεται μεταξύ Μαλακάσας και Ωροπού. Πρόκειται για δασική περιοχή που βρίσκεται στο 43ο χλμ προς τον Ωροπό. Αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται 7 οχήματα με 20 πυροσβέστες κι ένα αεροσκάφος, ενώ πληροφορίες θέλουν να καταφθάνει ένα ακόμα. Δυστυχώς, οι άνεμοι στη περιοχή είναι ισχυροί, με αποτέλεσμα η φωτιά να πλησιάζει απειλητικά τα σπίτια. Αυτή την ώρα πάντως εκκενώθηκαν ΤΡΕΙΣ παιδικές κατασκηνώσεις της περιοχής για λόγους ασφαλείας.
Να σημειώσουμε ότι παραπάνω βλέπετε αποκλειστικές εικόνες από τη πυρκαγιά στην Εύβοια.