Έρχονται καταιγίδες, λασποβροχή και χαλάζι: τι πρέπει να προσέχετε!

Οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας - Πρώτη ανάρτηση 00:35

​Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας, συστήνει στους πολίτες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται!

Καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Παρασκευή

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, σήμερα, από τις μεσημβρινές ώρες, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένεται να εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ τοπικά θα ρίξει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Την Πέμπτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πιθανόν ισχυρούς άνεμους, άλλα από το βράδυ στη δυτική και βόρεια χώρα θα εξασθενήσουν.

Την Παρασκευή, τα φαινόμενα θα ��εριοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και σταδιακά μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν, ενώ το Σάββατο θα έχουμε τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και ο υδράργυρος θα πάρει ξανά την ανηφόρα.

Προσοχή συνιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Με ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και τονίζει πως έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Για την προφύλαξή τους, οι πολίτες μπορούν:

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

- Να ντύνονται κατάλληλα.

- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως η Τροχαία κλπ.

Δείτε στο βίντεο το δελτίο καιρού του Star για σήμερα, Τετάρτη!