Καταφτάνει το καλοκαίρι: Στους 27-28 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία

Ιδανικός ο καιρός και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

​Ο Απρίλιος τελειώνει, ο Μάιος θεωρείται - επισήμως- ο καλύτερος μήνας της άνοιξης, όμως η ανηφόρα που παίρνει ο υδράργυρος θυμίζει... τουλάχιστον Ιούνιο! Από χειμώνα... καλοκαίρι λοιπόν, αν σκεφτούμε πως το θερμόμετρο την Τρίτη θα... χτυπήσει μέχρι και 27 βαθμούς Κελσίου.

«Την Τρίτη και την Τετάρτη, παρά τις λίγες βροχές που θα πέσουν στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, οι νοτιάδες θα ανεβάσουν την θερμοκρασία στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και ταυτ��χρονα θα μεταφέρουν πολύ σκόνη από την Αφρική.» σημείωσε ο μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης.

Τους 27 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία στη Λάρισα, 26 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο στην Καρδίτσα, 25 βαθμούς Κελσίου στην Λαμία και το Ναύπλιο, ενώ στους 28 βαθμούς θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος στα Χανιά. Όμως οι νοτιάδες μαζί με τη ζέστη φέρνουν και αφρικανική σκόνη, την οποία θα διώξουν από την Πέμπτη οι βοριάδες.

Όσο για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς , όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία , θα είναι με το μέρος των... τολμηρών, που βιάζονται για τις πρώτες τους βουτιές στη θάλασσα.