Ιδιωτικός ντετέκτιβ υπόθεσης Βαγγέλη: «Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί και πρέπει να λογοδοτήσουν»

Τι λέει ο κ. Φώντας Βρόσγος στο STAR

​Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ, κ. Φώντας Βρόσγος, ο οποίος επί 38 μέρες βρισκόταν στα Γιάννενα, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό του 21χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, μετά την τραγική κατάληξη, μιλά στο STAR.

«Το ότι υπήρχε bullying σε βάρος του είναι βέβαιο. Έχουμε κάποιες καταθέσεις που υπάρχουν στην αστυνομία, έχουμε καταθέσεις που υπάρχουν στην ΕΔΕ και υπάρχουν κάποια στοιχεία που έχουμε συλλέξει εμείς από άλλους σπουδαστές της σχολής. Από κει και πέρα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία, να πάει ο φάκελος στον Εισαγγελέα και να αποφασίσει ο Εισαγγελέας το τι πρέπει να γίνει. Εγώ θεωρώ ότι υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί και νομίζω ότι πρέπει να λογοδοτήσουν» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βρόσγος.

Όσο για το νομικό «κενό» που υπάρχει σύμφωνα με τις τοποθετήσεις ποινικολόγων, ότι στην περίπτωση της αυτοχειρίας δεν μπορούν να αποδοθούν ποινικές ευθύνες, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ δήλωσε: «Θα το δούμε στη συνέχεια. Πρωτίστως, αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα, είναι να πάμε τον Βαγγέλη στους γονείς του και να τον πάμε στην τελευταία του κατοικία. Από κει και πέρα όλα τα υπόλοιπα θα πάρουν τον δρόμο τους, θα πάρουν τη νομική οδό και ότι είναι δυνατό να γίνει θα γίνει» και τόνισε:

«Πάντως εκείνο που είναι βέβαιο, είναι ότι όποιοι έκαναν, αν έκαναν κάτι, θα πρέπει να πληρώσουν».