Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα μας: Δείτε τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη

Προβλήματα προκλήθηκαν σε πολλές περιοχές

​Πρωτοφανές σε μέγεθος και ποσότητα ήταν το χαλάζι που έπεσε στην Κορινθία και μετέτρεψε σε παγοδρόμιο την εθνική οδό.

Η θεομηνία προκάλεσε μποτιλιάρισμα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ σημειώθηκε και μία καραμπόλα 5 αυτοκινήτων, ευτυχώς χωρίς θύματα. Ασυνήθιστα έντονες χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν επίσης στα Μέγαρα και στην Αττική.

Στη Χίο η νεροποντή πλημμύρισε σπίτια και μαγαζιά και οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα.

Από την άλλη μεριά οι κεραυνοί έκαψαν έναν μετασχηματιστή της ΔΕΗ στη Σύρο προκαλώντας πυρκαγιά, και γκρέμισαν ένα καμπαναριό σε ορεινό χωριό της Σητείας. Στη Γέργερη του νομού Ηρακλείου ένας τεράστιος βράχος ξεκόλλησε εξ' αιτίας των βροχοπτώσεων και προσγειώθηκε στην ταράτσα σπιτιού, ενώ στην Μακεδονία και στην Ήπειρο πέφτει πυκνό χιόνι.

Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι και αύριο το πρόγραμμα θα έχει μία από τα ίδια, με ενδεχόμενη νέα επιδείνωση από το βράδυ της Τετάρτης ή από νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Ειδικότερα, την Τετάρτη θα συνεχιστεί η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Ισχυρότερα φαινόμενα με έντονη βροχόπτωση αναμένονται αρχικά στα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Ελλάδα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, αλλά και βορειότερα στη Χαλκιδική στα νησιά του Β. Αιγαίου και τη Θράκη. Σταδιακά θα προχωρήσουν οι βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με νέο ξεκίνημα και πάλι από τα δυτικά στη Πελοπόννησο και τη Κρήτη.

Χιονόπτωση θα έχουμε για άλλη μια μέρα σε ορεινές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Δυτική Στερεά Ελλάδα και την ορεινή Πελοπόννησο και Κρήτη. Οι άνεμοι μέχρι το τέλος της ημέρας θα ενισχυθούν σημαντικά στο Ιόνιο και νότια της Πελοποννήσου φτάνοντας τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Παρόλα αυτά η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 9 με 13 βαθμούς Κελσίου.