ΠΡΟΣΟΧΗ: κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα και το μετρό στο Σύνταγμα

Αυστηρά μέτρα ασφάλειας, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι από το πρωί σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, λόγω της μαθητικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου.

Από τις 06:00 το πρωί απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση σε δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος, ενώ από τις 10:00 και μέχρι το τέλος της παρέλασης θα υπάρχει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας.

Γονείς και επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από τη Βουκουρεστίου και τα στενά κάθετα της Πανεπιστημίου προς Προπύλαια. Φυσικά, δεν θα λείπουν τα... μεταλλικά κάγκελα, τα οποία στήνονται από τότε που κάποιοι μετέτρεψαν τις παρελάσεις σε αφορμή για επεισόδια, με αποκορύφωμα την 28η Οκτωβρίου του 2011, όταν ο Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε και η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ματαιώθηκε, λόγω διαδηλωτών που φώναζαν υβριστικά συνθήματα.

Οι δρόμοι που πρέπει να αποφύγετε είναι:

- Λεωφόρος Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

- Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

- Λεωφόρο Β. Σοφίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σέκερη.

- Σκουφά, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

- Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της.

- Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κανάρη και Σίνα.

- Δημοκρίτου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σόλωνος και Σκουφά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν και στον Πειραιά, από τις 07:00 και έως τις 14:00. Κλειστοί θα είναι οι δρόμοι: 34ου Συντάγματος Πεζικού μεταξύ Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου, Ηρώων Πολυτεχνείου στο τμήμα της Ελ. Βενιζέλου - 2ας Μεραρχίας και Β. Γεωργίου μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Γρηγ. Λαμπράκη.