ΒΛΑΒΗ σε πλοίο για Φολέγανδρο: ταλαιπωρία για 43 επιβάτες!

Από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''AQUA JEWEL''

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το ''AQUA JEWEL'', τις πρωινές ώρες της Κυριακής, στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Φολεγάνδρου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίου Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), από τον Πλοίαρχο του ανωτέρω πλοίου, ότι κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από την Κίμωλο στη Φολέγανδρο, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή και ότι συνεχίζει τον πλου με τη δεξιά κύρια μηχανή χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Το ''AQUA JEWEL'' το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μήλο για Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Νάξο – Πάρο – Σύρο, κατέπλευσε στους λιμένες Φολεγάνδρου, Ίου, Νάξου με καθυστέρηση.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''AQUA JEWEL'', μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Οι 43 επιβάτες και ένα Ι.Χ με προορισμό την Πάρο μετακινήθηκαν με το “Blue Star ΠΑΡΟΣ”, ενώ οι 8 επιβάτες και δύο Ι.Χ. για Σύρο θα μετακινηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.