Στοίβαζαν μετανάστες σε φορτηγό για να τους πάνε στην Ιταλία

Κύκλωμα διακίνησης στην Πάτρα «έσπασε» η Αστυνομία

​Στην εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε μετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία προχώρησε η Ασφάλεια Πατρών, μετά την σύλληψη πέντε ατόμων, ενώ αναζητείται ένα ακόμα μέλος της σπείρας.

Οι συλληφθέντες είναι δύο Έλληνες, ηλικίας 64 και 52 ετών, μία Ελληνίδα 40 ετών και δύο υπήκοοι Ιράκ ηλικίας, 36 και 40 ετών. Επίσης, συνελήφθησαν 12 υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Ιράκ, οι οποίοι εντοπίστηκαν μέσα σε φορτηγό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 64χρονος στάθμευσε στην περιοχή Ζαβλάνι της Πάτρας ένα φορτηγό ιδιοκτησίας του και έπειτα από λίγο έφθασε στην περιοχή ο 36χρονος Ιρακινός, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονου ομοεθνή του, τους 13 μετανάστες. Στην συνέχεια, οι μετανάστες επιβιβάστηκαν στο φορτηγό και κρύφτηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Κατόπιν, ο 64χρονος έκρυψε με κάλυμμα του φορτηγού την κρύπτη και κατευθύνθηκε προς το λιμάνι της πόλης, ενώ ο 52χρονος και η 40χρονη προπορεύονταν, με διαφορετικά αυτοκίνητα, προκειμένου να ελέγχουν αν υπήρχαν δυνάμεις της Αστυνομίας ή του Λιμενικού.

Οι Αρχές, όμως, ήδη παρακολουθούσαν την σπείρα και, έτσι, όταν έφτασαν στο λιμάνι της Πάτρας, τους συνέλαβαν, ενώ ο 36χρονος Ιρακινός και ο 40χρονος ομοεθνής του εντοπίστηκαν σε άλλο σημείο της πόλης.