Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ έπαιρνε ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ 5.000 ευρώ για να παρέχει«προστασία» σε στούντιο μασάζ

Συνελήφθη μαζί με τον συνεργό του

Για εκβιασμό συνελήφθη ένας 34χρονος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ μαζί με τον επίσης 34χρονο συνεργό του στην Γλυφάδα!

Μετά από καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ότι ο Αξιωματικός απαιτούσε εκβιαστικά χρηματικά ποσά, για να του παρέχει «προστασία» σε «στούντιο μασάζ», που επρόκειτο να λειτουργήσει στην περιοχή.

Ο καταγγέλλων γνώρισε τον Αξιωματικό, μέσω του 34χρονου συλληφθέντα ο οποίος μεσολάβησε στα διάφορα στάδια των εκβιαστικών απαιτήσεων και κατηγορείται για απλή συνέργεια σε εκβίαση και δωροληψία υπαλλήλου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Αξιωματικός απαιτούσε αρχικά από τον επιχειρηματία το ποσό των 2.500 ευρώ μηνιαίως. Ακολούθως η παράνομη απαίτηση, με διάφορες προφάσεις και εκβιαστικές απειλές, κλιμακώθηκε σταδιακά στις 3.700 ευρώ και στη συνέχεια στις 10.000 ευρώ, ενώ έπειτα από διαπραγματεύσεις συμφωνήθηκε τελικά η καταβολή του ποσού των 5.000 ευρώ, κάθε μήνα.

Την Πέμπτη το μεσημέρι, σε προκαθορισμένη συνάντηση, ο καταγγέλλων παρέδωσε στον 34χρονο συνεργό του Αξιωματικού, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Στην συνέχεια ο 34χρονος συνελήφθη, από αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, μαζί με τον Αξιωματικό, που μετέβη στο σημείο για να παραλάβει το χρηματικό ποσό.

Σε έρευνες που έγιναν μετά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στον Αξιωματικό κινητό τηλέφωνο και κάρτα SIM, ενώ στον 34χρονο το προσημειωμένο ποσό των 5.000 ευρώ, κινητό τηλέφωνο, κάρτα SIM και κάρτα μνήμης.