Λήγει σήμερα η προθεσμία απογραφής των διοικητικών υπαλλήλων-Έκκληση για ανοιχτά Πανεπιστήμια

Συνεχίζεται για έβδομη εβδομάδα ο «Γολγοθάς» των φοιτητών

Απόψε τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία απογραφής στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, με την κατάσταση στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχει φτάσει στα όρια της.

Από τη μια, οι διοικητικοί υπάλληλοι είναι κάθετοι και δεν κάνουν βήμα πίσω, λέγοντας πως η απεργία τους θα συνεχιστεί μέχρι η κυβέρνηση ν΄ανακαλέσει την απόφαση με την οποία το άμεσο προσεχές διάστημα θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικοί.

Από τη μεριά του πάντως τ�� Υπουργείο Παιδείας, έχει διαθέσιμη ειδική ψηφιακή πλατφόρμα για την απογραφή των υπαλλήλων, προκειμένου να καταρτίσει τη λίστα με τους «διαθέσιμους» υπαλλήλους οχτώ πανεπιστημίων.

  • ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:

Την ίδια στιγμή, φοιτητές και πανεπιστημιακοί έχουν φτάσει στα όρια τους από την έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα απεργίας, με την κατάσταση σε ορισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας να είναι πλέον εκτός ελέγχου.

Χιλιάδες πρωτοετείς φοιτητές, μπορεί να πέρασαν στο Πανεπιστήμιο αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Ούτε να εγγραφούν, αλλά ούτε και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους.

Παράλληλα, φοιτητές παλαιότερων ετών δεν μπόρεσαν να δώσουν εξετάσεις το Σεπτέμβριο, ενώ πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν να γίνει η ορκωμοσία τους ώστε να δώσουν εξετάσεις για μεταπτυχιακό.

Αυτός είναι και ο λόγος που μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας εκπέμπουν σήμα κινδύνου, λέγοντας πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε ίσως και να χαθεί το εξάμηνο.

Τέλος, ο Υπουργός Παιδείας κρατά στάση αναμονής, περιμένοντας να εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση του, ώστε να λειτουργήσουν και πάλι τα πανεπιστήμια, ενώ ήδη έχουν αρχίσει ν΄ακούγονται «φωνές» επιστράτευσης.