Μουσείο Πάλλη: Μη λειτουργικά τα όπλα των τριών κοντέινερ- Στο "μικροσκόπιο" άλλα 40

"Είναι ψέματα όσα λέγονται" υποστηρίζει ο πατέρας του

Από νωρίς το πρωί οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής συνέχισαν να ερευνούν με μεγάλη προσοχή τα κοντέινερ στο υπό κατασκευή πολεμικό μουσείο του Αναστάσιου Πάλλη στο Κορωπί. Μέχρι στιγμής έχουν ανοιχτεί τρία από τα 43 κοντέινερ τα οποία περιέχουν όπλα. Τα όπλα που μέχρι στιγμής έχουν εξετάσει είναι του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου πολυβόλα Τόμσον και τουφέκια Λι Ενφιλντ τα οποία είναι μη λειτουργικά με σπασμένες κάνες και επικρουστήρες.

Οι αστυνομικοί θα ψάξουν όλα τα κοντέινερ για να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν σύγχρονα όπλα και εξαρτήματα που αν τοποθετηθούν σε αυτά θα τα καθιστούν λειτουργικά.

Συνεχίζεται η έρευνα και στην έπαυλη του επιχειρηματία

Οι έρευνες των αρχών στρέφονται και προς μια ακόμη κατεύθυνση. Να διαπιστώσουν εάν ο φυγόδικος επιχειρηματίας έχει σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή. Και σήμερα οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής εξερευνούσαν και την έπαυλη του Αναστάσιου Πάλλη στο Πανόραμα της Βούλας και κατέγραφαν τα αντικείμενα.

«Είναι ψέματα όσα λέγονται. Δεν υπάρχουν μόνο ναζιστικές στολές και σύμβολα στο σπίτι, υπάρχουν και άλλα γιατί ήταν συλλέκτης. Μόλις τελειώσει η έρευνα της Αστυνομίας θα σας ανοίξω το σπίτι να τα δείτε» λέει ο πατέρας του Αναστάσιου Πάλλη.

«Φρούριο» το σπίτι του Πάλλη στο Πανόραμα Βούλας

Κάμερες στην κεντρική πύλη, κάμερες στην είσοδο του γκαράζ, ακόμη και στο φυλάκιο. Άλλωστε, όπως λένε οι γείτονες στο Star ο ίδιος δεν κυκλοφορούσε ποτέ χωρίς συνοδεία. Οι γείτονες έχουν να δουν τον επιχειρηματία και την οικογένειά του από το καλοκαίρι.

Μέλος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας

Ο φυγόδικος επιχειρηματίας είχε ταυτότητα της σκοπευτικής ομοσπονδίας μέχρι το τέλος του 2012.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος ΣΚΟΕ, Παύλος Κανελακης, "δεν έχει αυτή τη στιγμή ανανεώσει το δελτίο του σκοπευτή. Το 2012 έλαβε μέρος σε αγώνες οι οποίοι αποτελούν προϋπόθεση για να μπορέσει να αποκτήσει το δικαίωμα να πάρει την κατοχή, όχι την οπλοφορία."


Ο Αναστάσιος Πάλλης ήταν μέλος σύμφωνα με πληροφορίες και στον Ομιλο Ιστορικών Οπλων από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2012, οπότε και σταμάτησε να πηγαίνει.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...