Το ΘΑΥΜΑ της ζωής: Ασθενής με «λύκο» έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι

Συγκλονίζει η απίστευτη δύναμή της

Η δύναμη της θέλησης και η αγάπη της μάνας μπορεί να κινήσει ολόκληρα βουνά και αυτό το απέδειξε περίτρανα μια 32χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη που ενώ από τα 17 της χρόνια έπασχε από ερυθηματώδη λύκο, κατάφερε να φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Η νεαρή γυναίκα τους τελευταίους 18 μήνες μάλιστα υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση λόγω νεφρικής ανεπάρκειας, αλλά παρ’ όλ’ αυτά κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να κρατήσει στην αγκ��λιά της την κόρη της.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό που επιτεύχθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, χάρη στο πείσμα και τις προσπάθειες των γιατρών, καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της 32χρονης.

Η γυναίκα πάλευε με τον «λύκο» από την ηλικία των 15 ετών και οι γιατροί κάνουν λόγο για ένα πραγματικό θαύμα.

«Η διεθνής εμπειρία και βιβλιογραφία αναφέρει ελάχιστα ανάλογα περιστατικά. Η εγκυμοσύνη σε γυναίκες τόσο επιβαρυμένες (κυρίως λόγω της νεφρικής ανεπάρκειας) συνιστάται να αποφεύγεται και να αναβάλλεται έως την επιτυχή μεταμόσχευση νεφρού. Η συγκεκριμένη γυναίκα αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, χειρουργός Γεώργιος Χριστιανόπουλος.

Η μπεμπούλα γεννήθηκε πριν από τρεις μέρες με καισαρική τομή και είναι το πρώτο παιδάκι της 32χρονης.