Την Δευτέρα η επίταξη των καθηγητών

Η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση πριν πραγματοποιηθεί η απεργία

​Σε επίταξη των εκπαιδευτικών προχωράει η κυβέρνηση, όπως είχε προαναγγείλει ήδη εμμέσως ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος.

Ο υπουργός αμέσως μετά την απειλή των εκπαιδευτικών για απεργία από την πρώτη μέρα, έσπευσε στο Μέγαρο Μάξιμου, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και πήρε το πράσινο φως προς την κατεύθυνση της επιστράτευσης.

«Οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά», δήλωσε ο κύριος Αρβανιτόπουλος, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίταξη των εκπαιδευτικών θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, πριν πραγματοποιηθεί η απεργία της ΟΛΜΕ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστου, ξεκαθάρισε για το ενδεχόμενο επιστράτευσης, πως ο ίδιος δε μπορεί να παρασύρει στην απόλυση χιλιάδες συναδέλφους του, που πρακτικά σημαίνει πως αν επιστρατευτούν, οι καθηγητές θα γυρίσουν κανονικά στα καθήκοντά τους.

«Ή θα οδηγηθούν χιλιάδες συνάδελφοι στον καιάδα ή θα φορέσουν χακί», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί πως το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε σήμερα την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 17 Μαΐου και πενθήμερη απεργία την πρώτη εβδομάδα των Πανελληνίων Εξετάσεων, από τις 20 Μαΐου.

Υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων ψήφισαν 9 μέλη και 2 κατά. Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα λάβουν την τελική απόφαση στις 15 Μαΐου.

Με το πιστόλι στον κρόταφο χιλιάδες μαθητές καλούνται αυτές τις κρίσιμες μέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Δείτε το βίντεο...