Απίστευτο: Τριμελής οικογένεια τρώει τα σκουπίδια των σούπερ μάρκετ ...από άποψη

Δεν έχει ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για το φαγητό της!

Πολλοί είναι οι άνθρωποι σήμερα που τρώνε από τα σκουπίδια λόγω της κρίσης…

Ωστόσο, κάποιοι Γερμανοί τρώνε από τους κάδους απορριμμάτων από… άποψη. Όχι, δεν κάνουμε πλάκα…
Μέσω αυτής της κίνησης, εκδηλώνουν την πολιτική τους θέση, και συγκεκριμένα το θυμό τους, για τη σπατάλη τόσο της τροφής, όσο και της ενέργειας για την παραγωγή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 8.200 Γερμανοί είναι μέλη της ιστοσελίδας www.foodsharing.de, μέσω της οποίας μοιράζονται σκουπίδια των σούπερ μάρκετ που είναι σε καλή κατάσταση!

Εντύπωση προκαλεί μια τριμελής οικογένεια η οποία δεν ξοδεύει ούτε ευρώ για το φαγητό της καθώς είναι μέλος αυτού του κινήματος και τρώει αποκλειστικά από τα σκουπίδια.

«Δεν είναι μόνο ότι σπαταλάς ένα μήλο, αλλά ότι σπαταλάς όλες εκείνες τις πηγές που ενεργοποιήθηκαν για την παραγωγή του, εκτός Ευρώπης», δήλωσε ένας από τους οπαδούς της κίνησης. Πέρα από την οικονομική ζημιά, υπάρχει και το περιβαλλοντικό κόστος της ενέργειας που χρησιμοποιήθηκε για να παραχθεί το φαγητό, που τελικά καταλήγει να διανέμεται μέσω της ιστοσελίδας.

Η αρμόδια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών εκτιμά ότι το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται κάθε χρόνο καταλήγει στα σκουπίδια, με κόστος περί το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.