Η Mitsubishi Motors γιορτάζει τα 3.000.000 Pajero

Ένα θρυλικό μοντέλο 12 νίκες στο Dakar Rally

Το Mitsubishi Pajero, το μοντέλο που έχει συνδέσει το όνομα του με τις 12 νίκες της εταιρείας στο Dakar Rally γιόρτασε την παραγωγή 3 εκατομμυρίων οχημάτων από το 1982 - συνδυασμένη παραγωγή του εργοστασίου Pajero Manufacturing Co., Ltd της Mitsubishi Motors στην επαρχία Gifu (Ιαπωνία) και των κιτ συναρμολόγησης KD για αγορές του εξωτερικού.

Απόγονος του θρυλικού τετρ��κίνητου 1936 PX 33 το Pajero έμελλε να γίνει πρωτοπόρος μιας νέας τάσης όταν παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά στην Ιαπωνία το Μάιο του 1982, και συγκεκριμένα η κατηγορία σύγχρονων lifestyle SUV.

Μέσα από τέσσερις διαδοχικές γενιές, το Pajero έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των Ευρωπαίων πελατών αναδεικνύοντας μάλιστα την περιοχή σε Νο 1 αγορά του παγκοσμίως και με συνεχιζόμενη αυξητική τάση (Ιαν. – Νοε. 2014: 5.892 μονάδες ή + 29%).

Μία προσπάθεια που αναμφίβολα υποστηρίχθηκε από μία εξαιρετική ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό - ασυναγώνιστη από οποιοδήποτε άλλο SUV - με συνολικά 12 νίκες στο θρυλικό Dakar Rally καθώς και 4 Παγκόσμια Κύπελλα (FIA) Cross Country Rally.

Βαγγέλης Γκούμας