Συνταγή για την πιο αφράτη και γευστική Βασιλόπιτα

Ο Γιώργος Ρήγας έφτιαξε την πιο τέλεια Βασιλόπιτα

Παραμονή Χριστουγέννων και ο Γιώργος Ρήγας μπήκε στην κουζίνα του Breakfast@star και έδειξε σε όλους τους τηλεθεατές την πιο τέλεια συνταγή για την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα!

Φτιάχνουμε την πιο τραγανή σοκολατένια τάρτα με μαλακό αλεύρι

Δείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία, όπως έδειξε ο σεφ στην εκπομπή του Star και... καλές γιορτές!


Υλικά της συνταγής

• 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 250 γρ ζάχαρη
• 250 ml γάλα
• 125 ml ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
• 4 αυγά 
• 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
 • 1 βανίλια
• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
• 100–150 γρ σοκολάτα σε σταγόνες
 • 1 πρέζα αλάτι
 

Εκτέλεση της συνταγής

Ενεργοποίηση μαγιάς

  • Ζεσταίνεις το γάλα (να είναι χλιαρό, όχι καυτό) και διαλύεις τη μαγιά με 1 κ.σ. ζάχαρη.
  • Αφήνεις 10 λεπτά να αφρίσει.

Ζύμη

  • Σε μεγάλο μπολ, χτυπάς τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Προσθέτεις το ηλιέλαιο, το γάλα με τη μαγιά, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Σιγά-σιγά ρίχνεις το αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνεις απαλά μέχρι να γίνει μια λεία, ελαστική ζύμη.
  • Σκεπάζεις τη ζύμη και αφήνεις 1–1,5 ώρα να διπλασιαστεί.

Προσθήκη σοκολάτας

  • Αφού φουσκώσει η ζύμη, προσθέτεις τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύεις απαλά.
  • Τοποθετείς σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
  • Αφήνεις να φουσκώσει ξανά 30–40 λεπτά.

Ψήσιμο

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170°C.
  • Ψήνεις 40–50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και το μαχαίρι που θα βάλεις στη μέση να βγαίνει καθαρό. 

Τελικό άγγιγμα

  • Αφήνεις να κρυώσει ελαφρά προτού ξεφορμάρεις.
  • Μπορείς να πασπαλίσεις με ζάχαρη άχνη ή να λιώσεις λίγη σοκολάτα για γλάσο.

 

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star