Ο Γιώργος Ρήγας έφτιαξε την τέλεια συνταγή για το Σαββατοκύριακο

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για όλη την οικογένεια

Το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και ψάχνεις να βρεις μία εύκολη και λαχταριστή συνταγή να φτιάξεις για όλη την οικογένεια; 

Μία διαφορετική συνταγή για μπριζόλες που «λιώνουν» στο στόμα

μοσχαράκι στιφάδο

Ο Γιώργος Ρήγας έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star μία ωραία ιδέα. Ετοίμασε μοσχαράκι στιφάδο με πατάτες και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Ο Γιώργος Ρήγας έφτιαξε μοαχαράκι στιφάδο

Υλικά της Συνταγής 

• 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
• 1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1/2 φλ. ελαιόλαδο
• 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
• 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
 • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 2 φύλλα δάφνης
• 1 ξυλάκι κανέλας
• 4–5 κόκκοι μπαχάρι
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• Αλάτι – πιπέρι
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• 5–6 πατάτες κομμένες
 
Εκτέλεση  της Συνταγής

1. Σοτάρισμα κρέατος: Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρεις το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. 2. Σβήσιμο: Προσθέτεις το κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ. 3. Προσθήκη υλικών: Ρίχνεις τον πελτέ, την ντομάτα, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τη δάφνη, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτεις λίγο ζεστό νερό (ίσα να σκεπάζει το κρέας). 4. Μαγείρεμα: Σιγοβράζεις σε χαμηλή φωτιά για 1½–2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. 5. Τα κρεμμυδάκια: Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις τα καθαρισμένα κοκκάρια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και τα προσθέτεις στην κατσαρόλα την τελευταία ώρα του βρασίματος. 6. Οι πατάτες: Κόβεις τις πατάτες σε μπαστουνάκια και τις τηγανίζεις σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές. 7. Σερβίρισμα: Σερβίρεις το μοσχαράκι στιφάδο ζεστό, με τις τηγανιτές πατάτες στο πλάι ή από πάνω, ώστε να απορροφήσουν λίγη από τη σάλτσα.

Δείτε το Breakfast@Star