Μεσημέριασε και ο Γιώργος Ρήγας έδωσε μία εύκολη και νόστιμη συνταγή

Mία λαχταριστή συνταγή με πρωταγωνιστή το κοτόπουλο

Μεσημέριασε και ψάχνεις να βρεις μία γρήγορη και νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις για τα αγαπημένα σου πρόσωπα; Ο Γιώργος Ρήγας έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star την τέλεια ιδέα. 

Λαχταριστό κοτόπουλο γεμιστό με μοτσαρέλα και φρέσκια ντομάτα

Ο Γιώργος Ρήγας έφτιαξε μπουτάκια κοτόπουλου για τους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star 

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα, έφτιαξε κοκκινιστά μπουτάκια κοτόπουλου με ρύζι και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά της Συνταγής 

• 4 μπούτια κοτόπουλου
• 50 γρ. αλεύρι
• 80 ml ελαιόλαδο


 
Για τη σάλτσα

• 1 κρεμμύδι
• 1 καρότο
• 2 κλωνάρια σέλερι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 150 ml λευκό κρασί
• 500 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
• 1 φύλλο δάφνης
• Αλάτι & πιπέρι
• 300 γρ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
• ½ κ.γ. αλάτι
 
Εκτέλεση της Συνταγής

1. Κοτόπουλο • Αλατοπιπέρωσε τα μπούτια και πέρασέ τα από το αλεύρι. • Σοτάρισέ τα σε κατσαρόλα με το λάδι μέχρι να ροδίσουν. Βγάλε τα σε πιάτο. 2. Λαχανικά • Στο ίδιο λάδι σοτάρισε κρεμμύδι, καρότο, σέλερι για 4–5 λεπτά. • Πρόσθεσε το σκόρδο και τον πελτέ, ανακάτεψε 1 λεπτό. 3. Σάλτσα • Σβήσε με το κρασί (αν βάλεις). • Ρίξε την ντομάτα, τον ζωμό, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. • Βάλε μέσα τα μπούτια και σιγόβρασε 45–50 λεπτά με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα. 4. Ρύζι • Βράσε τον ζωμό σε άλλη κατσαρόλα. • Πρόσθεσε το ρύζι, το λάδι και το αλάτι. • Σιγόβρασε 12–15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. 5. Σερβίρισμα • Βάλε το ρύζι στο πιάτο, από πάνω τα μπούτια και σάλτσα με τα λαχανικά.

Δείτε το Breakfast@Star