Θέλεις να μάθεις να φτιάχνεις παγωτό στο σπίτι έτσι ώστε να μπορείς να το καταναλώνεις όποια στιγμή θέλεις χωρίς να βάζεις τα ρούχα σου και να τρέχεις στο περίπτερο;
Ο Χρήστος Μοίρας έχει μία γρήγορη και εύκολη συνταγή, την οποία έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star.
Υλικά της Συνταγής
• 500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
• 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
• 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
• 150 γρ. μπισκότα κακάο
Εκτέλεση της Συνταγής
Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα ώστε να ενωθούν ομοιόμορφα χωρίς να χάσουμε τον αέρα της σαντιγί. Ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα μέσα και ανακατεύουμε ελαφρά για να μοιραστούν μέσα στο μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα, ανακατεύουμε το παγωτό κάθε 1 - 2 ώρες μέχρι να σφίξει.