Θέλεις να μάθεις να φτιάχνεις παγωτό στο σπίτι, έτσι ώστε να μπορείς να το καταναλώνεις όποια στιγμή θέλεις, χωρίς να βάζεις τα ρούχα σου και να τρέχεις στο περίπτερο;
Ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι: Φτιάξτε το πιο δροσιστικό frozen yogurt
Ο Χρήστος Μοίρας έχει την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή, για το πιο απολαυστικό παγωτό!
Υλικά της Συνταγής
• 500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
• 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
• 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
• 150 γρ. μπισκότα κακάο
Πώς να φτιάξετε το απόλυτο sorbe με γεύση καφέ
Εκτέλεση της Συνταγής
- Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα ώστε να ενωθούν ομοιόμορφα χωρίς να χάσουμε τον αέρα της σαντιγί.
- Ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα μέσα και ανακατεύουμε ελαφρά για να μοιραστούν μέσα στο μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα, ανακατεύουμε το παγωτό κάθε 1 - 2 ώρες μέχρι να σφίξει.