Τώρα που η θερμοκρασία έχει ανέβει στα ύψη τι είναι πιο απολαυστικό από ένα παγωτό; Αυτό σκέφτηκε και ο Χρήστος Μοίρας και ετοίμασε σεμιφρέντο με λάιμ και λεμόνι.
Πώς να φτιάξετε το απόλυτο sorbe με γεύση καφέ
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής και έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
• 200 γρ. μαρμελάδα λεμόνι
• 200 ml ζαχαρούχο γάλα
• 400 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
• Ξύσμα από 1 λάιμ και από 1 λεμόνι
• 1 κ.σ. χυμός λάιμ
• 1 βανιλίνη
• 150 γρ. φρέσκα βατόμουρα
Ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι: Φτιάξτε το πιο δροσιστικό frozen yogurt
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με τη μαρμελάδα, το ξύσμα, τον χυμό και τη βανιλίνη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενσωματώνουμε απαλά τη σαντιγί στο μείγμα με σπάτουλα, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα ή μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με φρέσκα βατόμουρα από πάνω.
Δείτε το Breakfast@Star