Αν ψάχνετε μία σούπερ συνταγή για ριζότο γαρίδας πάρτε χαρτί και στυλό και σημειώστε τη συνταγή που έδωσε ο Χρήστος Μοίρας στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star.
Eύκολη συνταγή για γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
• 250 γρ. γαρίδες (ωμές, καθαρισμένες)
• 320 γρ. ρύζι (για ριζότο)
• 70 γρ. παρμεζάνα
• 70 γρ. κρεμμύδι
• 25 γρ. ελαιόλαδο
• 35 γρ. πάστα ντομάτας
• 50 ml λευκό κρασί (ξηρό)
• 3 κλωναράκια θυμάρι
• 1 κ.σ. ζωμός λαχανικών
• 30 γρ. βούτυρο
• 30 γρ. κρέμα γάλακτος
• 720 γρ. νερό
• 1 κ.γλ. αλάτι
• 1 πρέζα πιπέρι
• 1 κλωνάρι φρέσκος μαϊντανός (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση της Συνταγής
Ζυγίζουμε και προετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Τοποθετούμε στον κάδο το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τις τηγανίζουμε 3 – 4 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και την πάστα ντομάτας, σοτάρουμε 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί και τα φύλλα θυμαριού. Μαγειρεύουμε 1 λεπτό και ρίχνουμε το νερό, τον ζωμό λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύουμε 12 – 14 λεπτά μέχρι να “δέσει” το ρύζι και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε 1 λεπτό.
Σερβίρουμε αμέσως, γαρνιρισμένο με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δείτε το Breakfast@Star