O Moίρας έφτιαξε το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό για μετά την παραλία

Ο σεφ έφτιαξε γεμιστές ντομάτες, πιπεριές και πατάτες

Ένα φαγητό που «μυρίζει» καλοκαίρι έφτιαξε το πρωί της Τρίτης ο Χρήστος Μοίρας στην εκπομπή Breakfast@Star.

Γεμιστά: Το tip του MasterChef Γιώργου για να τα ψήσετε σωστά!

Ο σεφ ετοίμασε γεμιστά θυμίζοντάς μας τα όμορφα μεσημέρια μας μετά την παραλία. 

Υλικά της Συνταγής 

•    4 μεγάλες ντομάτες 
•    4 πιπεριές 
•    1 φλ. ρύζι καρολίνα
•    1 μεγάλο κρεμμύδι 
•    3 κ.σ. μαϊντανό
•    2 κ.σ. δυόσμο (φρέσκο ή ξερό)
•    1/3 φλ. ελαιόλαδο
•    Αλάτι, πιπέρι
•    1 πατάτα (προαιρετικά)


Εκτέλεση της Συνταγής 

Κόβουμε ένα καπάκι από τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις αδειάζουμε προσεκτικά. 

Κρατάμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και το ψιλοκόβουμε. Σ’ ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο πολτό ντομάτας, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το μισό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε τα λαχανικά μέχρι τα 3/4 (για να φουσκώσει το ρύζι) και βάζουμε τα καπάκια. Τα τακτοποιούμε στο ταψί και προσθέτουμε προαιρετικά πατάτες ανάμεσα.

Περιχύνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ένα ποτήρι νερό. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Δείτε το Breakfast@Star