Eύκολη συνταγή για γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα

Μία σούπερ συνταγή διά χειρός Χρήστου Μοίρα

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα νόστιμο και εντυπωσιακό φαγητό για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ο Χρήστος Μοίρας προτείνει στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star να επιχειρήσουν να φτιάξουν γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα.

Φτιάξε την πιο νόστιμη γαριδομακαρονάδα

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του Star και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία. 

 Υλικά της Συνταγής 

    •    500 γρ. μακαρόνια
    •    500 γρ. γαρίδες
    •    2 σκελίδες σκόρδο
    •    1 μικρό κρεμμύδι
    •    200 ml λευκό κρασί
    •    50 γρ. βούτυρο
    •    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    •    1 φλ. νερό (από τα μακαρόνια)
    •    Λίγος μαϊντανός
    •    Αλάτι, πιπέρι
    •    Λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση της Συνταγής

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό τους πριν τα στραγγίσουμε.

Σ’ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν. 

Προσθέτουμε τις γαρίδες, τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το νερό από τα μακαρόνια και αφήνουμε να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. 

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέσα τα μακαρόνια. Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.

Δείτε το Breakfast@Star