Φτιάχνουμε νοστιμότατη πίτα με το κρέας που περίσσεψε το Πάσχα

Μία απολαυστική συνταγή από τον Χρήστο Μοίρα

Μία υπέροχη και έξυπνη συνταγή ετοίμασε σήμερα στην κουζίνα του Breakfast@star ο Χρήστος Μοίρας, δείχνοντας σε όλους τους τηλεθεατές βήμα - βήμα τη διαδικασία για το πώς να φτιάξουν μία θεσπέσια πίτα με το κρέας που περίσσεψε το Πάσχα!

Γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι: Δείτε πώς να το φτιάξετε!

Δείτε πώς να τη φτιάξετε!


Υλικά της συνταγής


• 500 γρ. μαγειρεμένο αρνί ή κατσίκι

• 1 μεγάλο κρεμμύδι

• 1 πράσο (προαιρετικά)

• 6 φύλλα κρούστας ή χωριάτικα φύλλα

• ½ φλ. μαϊντανός

• 2 αβγά

• 150 γρ. φέτα

• 3 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι,

• Λίγη ρίγανη, μοσχοκάρυδο

• Ελαιόλαδο ή βούτυρο (για τα φύλλα)

• Αλάτι, πιπέρι

Σου περίσσεψε φαγητό από το πασχαλινό τραπέζι; Τι μπορείς να φτιάξεις

Εκτέλεση της συνταγής

  • Σ’ ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρέας και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ώστε να δέσουν οι γεύσεις. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τα αβγά, τη φέτα, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Σ’ ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε τρία φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας και αυτά.
  • Χαράζουμε την πίτα ελαφρώς, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.

Δείτε το Breakfast@Star