O Mοίρας έφτιαξε το απόλυτο γλυκό για το Σαββατοκύριακο

Ο σεφ μεγαλούργησε στην κουζίνα της εκπομπής Breakfast@Star

Μία σούπερ ιδέα για γλυκό έδωσε ο Χρήστος Μοίρας στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star.

Ρυζόγαλο… αλλιώς: Μία συνταγή που θα σε ξετρελάνει

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής, έφτιαξε εκμέκ κανταΐφι και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Φτιάξε τα πιο νόστιμα ρολάκια κανέλας

Για τη βάση

    •    250 γρ. φύλλο κανταΐφι
    •    100 γρ. βούτυρο 

Για το σιρόπι

    •    250 γρ. ζάχαρη
    •    250 ml νερό
    •    1 φέτα λεμόνι
    •    1 ξυλάκι κανέλας

Για την κρέμα

    •    500 ml γάλα
    •    100 γρ. ζάχαρη
    •    40 γρ. κορν φλάουρ
    •    2 κρόκοι αβγών 
    •    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    •    50 γρ. βούτυρο

Για τη σαντιγί

    •    250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    •    2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
    •    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας


Για το σερβίρισμα

• Φιστίκι Αιγίνης (ψιλοκομμένο)

Σου αρέσει το Banoffee; Δες αυτή τη συνταγή

Εκτέλεση της Συνταγής 

Ξάνουμε το φύλλο κανταϊφιού και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στους 180°C για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και το ρίχνουμε ζεστό πάνω στο κρύο κανταΐφι.

Για την κρέμα

Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο γάλα, προσθέτουμε τους κρόκους και το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας μέχρι να δέσει. 
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια σε σφιχτή σαντιγί.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο κανταΐφι και καλύπτουμε με τη σαντιγί. Πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες πριν σερβίρουμε.

Δείτε το Breakfast@Star