Μία υγιεινή, νόστιμη και εύκολη συνταγή με μανιτάρια

Ο Χρήστος Μοίρας δεν σταματά να μας δίνει ξεχωριστές συνταγές

Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια και ψάχνεις νέες συνταγές, δοκίμασε αυτή που έφτιαξε ο Χρήστος Μοίρας το πρωί της Τετάρτης στο Breakfast@Star.

Σας αρέσουν τα μανιτάρια; Δείτε εύκολες και νόστιμες συνταγές

O σεφ μπήκε στην κουζίνα, ετοίμασε μανιτάρια φρικασέ και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

 Υλικά της Συνταγής 

•    700 γρ. μανιτάρια (πορτομπέλο και λευκά)
•    2 πράσα
•    100 ml ελαιόλαδο
•    200 ml λευκό κρασί
•    500 ml ζωμός λαχανικών
•    1 ματσάκι άνηθος
•    1 ματσάκι μαρούλι
•    2 αβγά
•    Χυμός από 1 λεμόνι
•    Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα.  Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 

Ρίχνουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το μαρούλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.  Χτυπάμε τα αβγά με τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λίγο - λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα (για να μην κόψει το αυγολέμονο) και το ρίχνουμε στο φαγητό. Ρίχνουμε τον άνηθο και σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε το Breakfast@Star