Ένα νόστιμο και παράλληλα light γλυκό- καθώς έχει μόλις 369 θερμίδες- έφτιαξε ο Χρήστος Μοίρας στην εκπομπή Breakfast@Star.
Σου αρέσει το Banoffee; Δες αυτή τη συνταγή
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της πρωινής εκπομπής του Star και έδειξε βήμα-βήμα πώς να φτιάξουμε πανακότα με φρούτα του δάσους.
Υλικά της Συνταγής
• 500 ml κρέμα γάλακτος
• 100 ml γάλα
• 100 γρ. ζάχαρη
• 1 βανιλίνη
• 4 φύλλα ζελατίνης
Για τη σάλτσα φρούτων
• 300 γρ. φρούτα εποχής
• 50 γρ. ζάχαρη
• 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση της Συνταγής
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη, χωρίς να φτάσουν σε σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνης, ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθούν.
Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να πήξει.
Για τη σάλτσα
Αρχικά βάζουμε τα φρούτα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Σιγοβράζουμε για 10 - 15 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε την πανακότα και σερβίρουμε με τη σάλτσα φρούτων!
Δείτε το Breakfast@Star