Φτιάξτε τους πιο νόστιμους και παραδοσιακούς κουραμπιέδες

Μία υπέροχη συνταγή διά χειρός Μοίρα

Μία σούπερ συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star ο Χρήστος Μοίρας.

Συνταγές για vegan κουραμπιέδες και μελομακάρονα

Συνταγές για vegan κουραμπιέδες και μελομακάρονα

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και μεγαλούργησε. 

Υλικά της Συνταγής 

    •    250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
    •    100 γρ. ζάχαρη άχνη
    •    1 κρόκο αβγού 
    •    1 κ.γ. βανίλια
    •    1 σφηνάκι κονιάκ
    •    500 γρ. αλεύρι μαλακό
    •    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    •    150 γρ. αμύγδαλα 

Συνταγή για πεντανόστιμους κουραμπιέδες

Εκτέλεση της Συνταγής 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει (περίπου 10 - 12 λεπτά). Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, τη βανίλια και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. 

Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ή δίνουμε σχήμα μισοφέγγαρου και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.

Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και τους πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη. Αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί για να διατηρηθούν φρέσκοι.

Δείτε το Breakfast@Star