Φτιάξε πεντανόστιμη παντζανέλα με γαλοπούλα

Άλλη μία ψαγμένη συνταγή από τον Χρήστο Μοίρα

Άρωμα Ιταλίας είχε η συνταγή που έφτιαξε ο Χρήστος Μοίρας στην εκπομπή Breakfast@Star. Ο σεφ ετοίμασε παντζανέλα, και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Φτιάξτε μόνοι σας υγιεινές κοτομπουκές με σπιτική sauce

Η παντζανέλα είναι μία ψωμένια σαλάτα που προέρχεται από την Τοσκάνη. 

Mοσχαράκι με γίγαντες στη γάστρα

Υλικά της Συνταγής 

• 2 φιλέτα γαλοπούλας
• 400 γρ. Ψωμί (χωριάτικο)
• 400 γρ. ντομάτες
• 1 αγγούρι
• 1 κρεμμύδι
• ½ φλ. φρέσκο βασιλικό
• ¼ φλ. ελαιόλαδο
• 2 – 3 κ.σ. ξίδι (άπο κόκκινο κρασί)
• Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνουμε για 30 λεπτά το φιλέτο γαλοπούλας στους 200°C με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, αν το ψωμί είναι φρέσκο, το κόβουμε σε κυβάκια και το βάζουμε σε έναν δίσκο για 10 - 15 λεπτά στο φούρνο, στους 180°C για να γίνει τραγανό. Αν είναι ήδη μπαγιάτικο, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε απευθείας.

Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κομμένο ψωμί με τις ντομάτες, το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας το ελαιόλαδο με το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά για να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί για περίπου 15 -20 λεπτά, ώστε το ψωμί να απορροφήσει τα υγρά και τις γεύσεις!

Δείτε το Breakfast@Star