Το cake είναι ένα σνακ που τρώγεται όλες τις ώρες της μέρας, είτε ως συνοδευτικό το πρωί με το καφεδάκι μας, είτε ως γλυκό μετά το μεσημεριανό μας γεύμα, για απογευματινό αλλά και για βραδινό αν έχουμε λιγούρες.
Ο Βαρθαλίτης έφτιαξε το πιο πρωτότυπο και νόστιμο κέικ
Αν είστε και εσείς λάτρεις αυτού του νόστιμου σνακ αλλά θέλετε να δοκιμάσετε μία διαφορετική συνταγή, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μία παλαιότερη που είχε δώσει ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star.
Κέικ λεμονιού με κρέμα cheesecake και φρούτα εποχής
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του Star, έφτιαξε κέικ με γιαούρτι, τυρί και αλλαντικά και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Οpera cake δια χειρός Σωτήρη Κοντιζά - Θα το λατρέψετε!
Υλικά της Συνταγής
● 160 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
● 120 γρ. Φέτα τυρί
● 240 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
● 160 γρ. Ηλιέλαιο
● 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
● 4 Αυγά μεσαία
● 10 Φέτες ζαμπόν
● 2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
● Φρέσκο βούτυρο Αγελάδος, για τη φόρμα
● Αλεύρι για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
● 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
● 2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση της Συνταγής
● Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 160°C.
● Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός για 30 δευτερόλεπτα.
● Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι και ανακατεύουμε, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους.
● Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε τα υλικά για 30 δευτερόλεπτα.
● Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε μικρούς κύβους, το θυμάρι ψιλοκομμένο, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
● Προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά το μείγμα με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
● Προσθέτουμε στο μείγμα τη φέτα θρυμματισμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε τα υλικά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
● Αλείφουμε με το βούτυρο τα τοιχώματα και τη βάση της φόρμας 30x11 εκ. , πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τινάζουμε για να φύγει το περιττό.
● Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
● Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 55 λεπτά.
● Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
● Σερβίρουμε το κέικ κομμένο σε φέτες, με το ελαιόλαδο από πάνω, μαζί με το φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο.
Δείτε το Breakfast@star