Ο Βαρθαλίτης έφτιαξε ένα καλοκαιρινό και γεμάτο χρώμα μεσημεριανό

Συνταγή για ριγκατόνι με πιπεριές διά χειρός Βαρθαλίτη

Μία ωραία ιδέα για μεσημεριανό γεύμα έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star o Σταύρος Βαρθαλίτης.

Ριγκατόνι με κοτόπουλο και λαχανικά!

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα, έφτιαξε ριγκατόνι με πιπεριές και έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.


Ριγκατόνι με κολοκύθα, μπέικον και καπνιστό τυρί

Υλικά της Συνταγής 

500 γρ. ριγκατόνι ,500 γρ. κοτόπουλο στήθος ή μπούτι χωρίς το κόκαλο 1/2 Ξερό κρεμμύδι 1 Σκελίδα σκόρδο 1 Πιπεριά πορτοκαλί 1 Πιπεριά κίτρινη 2 πιπεριές Φλωρίνης 1 κ.σ. πάστα ντομάτας 400 γρ.,  Ντομάτα κονκασέ 3 κ.σ. ελαιόλαδο 60 γρ. Κόκκινο κρασί 250 γρ. Νερό ή ζωμό λαχανικών 400 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι 1 κ.γλ. Πάπρικα καπνιστή , αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 10 Φύλλα φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα.

Ξεχάστε τα συνηθισμένα- Δείτε μία διαφορετική συνταγή με ριγκατόνι

Εκτέλεση της Συνταγής 

Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά για 1-2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος της συσκευασίας. • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά. • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές. • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές. • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε σοτάρουμε για 1 λεπτό. • Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μοτσαρέλα και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και τα 2/3 από την τριμμένη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. • Σε ένα πυρέξ 25x35 εκ. μεταφέτουμε το κοτόπουλο με τα ζυμαρικά και απλώνουμε ομοιόμορφα. • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 20 λεπτά στη μεσαία σχάρα. • Τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. • Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Δείτε το Breakfast@Star