Αν είστε μακαρονάδες, δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star.
Αυτή είναι η μακαρονάδα που θα θέλετε να φτιάχνετε συνέχεια
O σεφ έφτιαξε μακαρονάδα με σάλτσα καπρέζε και έδειξε στους τηλεθεατές του Star βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Πεντανόστιμο ριγκατόνι στρογκανόφ με τυριά
Υλικά για μακαρονάδα καπρέζε
· 500 γρ. πέννες
· 1 ξερό λευκό
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 80 γρ. ελαιόλαδο
· 4 τομάτες ώριμες μεγάλες
· 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
· 8 φύλλα βασιλικό
· 2-3 κ.σ. σιρόπι βαλσαμικού
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση για μακαρονάδα καπρέζε
· Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Μόλις αρχίζει το νερό να κοχλάζει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για όσο αναγράφει η συσκευασία.
· Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα αντικολλιτικό τηγάνι.
· Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα και σοτάρουμε για 2΄.
· Προσθέτουμε την τομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 15΄ σε μέτρια φωτιά.
· Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την μοτσαρέλα, τα φύλλα του βασιλικού ψιλοκομμένα, τις πένες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
· Σερβίρουμε με το σιρόπι βαλσαμικού από επάνω!
Δείτε το breakfast@star