Συνταγή για μίνι μπακλαβαδάκια

Πώς να φτιάξεις νόστιμα μίνι μπακλαβαδάκια

Πεθυμήσατε ένα νόστιμο σιροπιαστό γλυκό; Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έφτιαξε στο breakfast@star το καλύτερο.

Ώρα για σιροπιαστά γλυκά - 5 συνταγές που θα λατρέψεις

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής, ετοίμασε μίνι μπακλαβαδάκια και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά για μίνι μπακλαβαδάκια

· 110 γρ. βούτυρο
· 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
· 120 γρ. αμύγδαλο ψημένο
· 120 γρ. καρύδια
· 1 πακέτο φύλλα κρούστας
· 10 γρ. βούτυρο για τις φόρμες
· 20 γρ. μέλι για πασπάλισμα

Εκτέλεση για μίνι μπακλαβαδάκια

· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 170Ο C.
· Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλιτικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
· Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
· Χαμηλώνουμε την έντασή της φωτιάς σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια ψιλοκομμένα.
· Σοτάρουμε για 10΄να καβουρδιστούν οι ξηροί καρποί.
· Στοιβάζουμε τα φύλλα κρούστας και κόβουμε 3 λωρίδες οριζόντια και 4 κάθετα με την μεγάλη πλευρά να κοιτάει εμάς.
· Βουτυρώνουμε τις φόρμες μάφιν και βάζουμε από 1 τετράγωνο με στοιβαγμένα μικρά φύλλα σε κάθε φόρμα με άνοιγμα γα την γέμιση.
· Χωρίζουμε την γέμιση στις θήκες μαζί με την σάλτσα στο τηγάνι.
· Ψήνουμε στην μεσαία θέση του φούρνου για 11΄ και αφήνουμε στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου για 20΄ να κρυώσει.
· Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star