Αν τρελαίνεστε για πίτες, αλλά θεωρείτε χρονοβόρα τη διαδικασία να κάθεστε και να ανοίγετε φύλλο, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μία σούπερ συνταγή που είχε δώσει ο Σταύρος Βαρθαλίτης πριν μερικά χρόνια στο Breakfast@Star και σας την παρουσιάζουμε. Ο σεφ είχε ετοιμάσει ζαμπονοτυρόπιτα.
Εύκολη μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο
Στριφτή πίτα με τυρί, μυρωδικά και φρέσκο κρεμμύδι
Υλικά της Συνταγής
· 400 γρ. τυρί φέτα
· 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
· 4 αυγά
· 220 γρ. βούτυρο
· 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 10%
· 150 γρ. φρέσκο γάλα 3,5%
· 250 γρ. φέτες ζαμπόν
· 250 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
· ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· Ελαιόλαδο για το άλειμμα
· 6 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό για το πασπάλισμα
Εκτέλεση της Συνταγής
· Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
· Σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 30’’.
· Προσθέτουμε στο μπολ τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε μεταξύ τους τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα.
· Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, στα 800 watt να λιώσει, για 2’.
· Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε για 1’.
· Προσθέτουμε το γιαούρτι μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους, για 1’.
· Κόβουμε σε μικρούς κύβους το ζαμπόν, το ρίχνουμε στο μπολ μαζί με το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
· Προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι καθώς ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα με την υφή χυλού.
· Αλείφουμε με το ελαιόλαδο για το άλειμμα τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού( 35*40), και το πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από το σιμιγδάλι.
· Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί, το απλώνουμε ισόποσα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σιμιγδάλι από πάνω, ομοιόμορφα.
· Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρώμα εξωτερικά και να έχει ψηθεί εσωτερικά, για περίπου 50’ με 55’.
· Αφήνουμε να κρυώσει για 10’.
· Σερβίρουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.
Δείτε το breakfast@star