Αν σου αρέσει το σπανάκι και ψάχνεις να βρεις νόστιμες συνταγές, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις καλύτερες.
Πεντανόστιμο ριγκατόνι στρογκανόφ με τυριά
Λαζάνια με σπανάκι και λευκή σάλτσα
Υλικά
• 12 – 15 φύλλα λαζάνια
• 60 – 75 γρ. ελαιόλαδο
• 250 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 1 κιλό σπανάκι (καθαρισμένο)
• 500 γρ. κατίκι ή κρεμώδες τυρί
• 2 αυγά
• 60 γρ. βούτυρο
• 30 γρ. αλεύρι
• 1 λίτρο γάλα
• 3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες)
• 400 γρ. γραβιέρα (τριμμένη)
• Aλάτι – πιπέρι
Quiche σπανάκι
Υλικά για Quiche σπανάκι
· 1 κρεμμύδι ξερό
· 250γρ. φρέσκα μανιτάρια
· 1κ.σ. ελαιόλαδο, συν έξτρα
· 300γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
· 200γρ. μπέικον
· 5 μεγάλα αυγά
· 300γρ. γκούντα
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Είστε μακαρονάδες; Δείτε μία θεϊκή συνταγή
Εκτέλεση για Quiche σπανάκι
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
· Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια σε φέτες μέχρι να μαλακώσουν, για 4-5 λεπτά.
· Προσθέτουμε το σπανάκι στραγγισμένο και το ζαμπόν σε κύβους.
· Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί η υπερβολική υγρασία, για 5-6 λεπτά.
· Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
· Χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε τη γκούντα τριμμένη και ανακατεύουμε καλά.
· Προσθέτουμε πιπέρι στο μείγμα σπανακιού. Ανακατεύουμε καλά.
· Απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί 24εκ.
· Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
· Σερβίρουμε.
Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά της Συνταγής
3 Φρέσκα κρεμμύδια 2 Πράσα 2 κ.σ. ανηθο 1 κ.σ. μαϊντανό 500 γρ. σπανάκι 150 γρ. γιαούρτι 4 Αυγά 100 γρ. γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά 300 γρ. Φέτα σκληρή 50 γρ. ελαιόλαδο 280 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 Αυγό 20 γρ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
Εκτέλεση της Συνταγής
• Πλένουμε το σπανάκι και χοντροκόβουμε με τα χέρια μας. • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το σπανάκι και αλάτι και πιέζουμε με τα χέρια μέχρι να μαραθεί. • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα και όλα τα μυρωδικά. 1 26/5/23, 3:43 μ.μ. • Αφαιρούμε από το μπολ με το σπανάκι τα υγρά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και μυρωδικά. • Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη φέτα και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε τη σπανακόπιτα. • Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 20x30 εκ. . • Μεταφέρουμε στο ταψί τη σπανακόπιτα. • Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για την επάλειψη και αναμειγνύουμε. • Με ένα πινέλο αλείφουμε με το μείγμα τη σπανακόπιτα. • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, στον αέρα, για 45 λεπτά.