Τα κεφτεδάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους, και μπορεί θεωρητικά να είναι εύκολο κάποιος να τα φτιάξει αλλά δύσκολα να τα πετύχει.
Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου με χυλοπίτες
Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε λοιπόν στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star μία συνταγή για να σας γίνουν αφράτα.
Κεφτεδάκια γεμισμένα με τυριά και πιπεριά σε κόκκινη σάλτσα
Συνταγή για κοκκινιστά κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας.
Υλικά για τα κεφτεδάκια:
· 500 γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος από λάπα
· 1 Αυγό μεσαίο
· 40 γρ. Ελαιόλαδο
· 50 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά φρέσκο
· 50 γρ. Φρυγανιά τριμμένη
· 1/2 Ξερό κρεμμύδι
· 1/4 Ματσάκι μαϊντανό
· 1 κλωνάρι Φρέσκο θυμάρι
· 5 φύλλα Φρέσκο δυόσμο
· 1/2 κ.γ. Κύμινο
· 1 κ.γ. Σκόρδο σκόνη
· Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 80 γρ. Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
· 100 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. (για το πανάρισμα)
Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας:
● 1 Ξερό κρεμμύδι λευκό μικρό
● 1 Σκελίδα σκόρδο
● 1/2 Πράσο (το λευκό μέρος)
● 1 Καρότο μικρό
● 400 γρ. Κονκασέ ντομάτας
● 1 κ.σ. Ντοματοπελτέ
● 80 γρ. Κόκκινο κρασί
● 3 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
● 3 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
● 200 γρ. Νερό
● 60 γρ. Ελαιόλαδο
● Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κεφτεδάκια με ριγκατόνι στο φούρνο
Υλικά για τον βελούδινο πουρέ πατάτας:
● 6 Πατάτες μέτριες
● 300 γρ. Γάλα φρέσκο πλήρες 3,5% λιπαρά
● 100 γρ. Βούτυρο
● 3 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
● Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε το Breakfast@star