Στην κουζίνα της εκπομπής breakfast@star μπήκε ο Σταύρος Βαρθαλίτης και έφτιαξε μάφιν με λιαστη ντομάτα, σπανάκι και φέτα.
Κρεμένιο γλυκό ψυγείου με μπανάνες!
Ο σεφ έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
250 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. Φέτα τριμμένη
250 γρ. Σπανάκι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
10 Λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
100 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
4 Αυγά
3 κ.σ. Σουσάμι για το γαρνίρισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για τη βάση των muffins
Αλεύρι για τη βάση των muffins
Για τα muffins
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ᵒC.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το σπανάκι, τη φέτα, το γιαούρτι, τα αυγά, τις λιαστές ντομάτες, τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλα με ένα σύρμα χειρός.
• Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ομογενοποιούμε πολύ καλά.
• Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη βάση για τα muffins και τα γεμίζουμε λίγο πάνω από τη μέση. Γαρνίρουμε με σουσάμι.
• Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.