Αν θέλετε να φάτε ένα γλυκό νόστιμο και light μία καλή ιδέα είναι να επιλέξετε ένα γλυκό ψυγείου.
Έχεις φρυγανιές; Φτιάξε σοκολατένιο γλυκό ψυγείου
Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την εκπομπή Breakfast@star έδωσε στους τηλεθεατές μία εύκολη συνταγή για μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου βανίλια με φράουλα.
Υλικά της Συνταγής
250 γρ. Νερό
250 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
2-3 Φύλλα βασιλικού
Για την κρέμα βανίλιας
200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
800 γρ. Γάλα πλήρες
150 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. Κορν φλάουρ
2 Κρόκοι αυγών
1 Βανίλια Μαδαγασκάρης
80 γρ. Βούτυρο
Για το ζελέ
200 γρ. Ζελέ σε σκόνη με γεύση φράουλα
300 γρ. Νερό βραστό
400 γρ. Νερό κρύο
Για τη σύνθεση
2 Πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
7-8 Φρέσκιες φράουλες
Για το σιρόπι
• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και τα φύλλα βασιλικού και βράζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα ορθογώνιο σκεύος, να κρυώσει.
Για την κρέμα βανίλιας
• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 400 γρ. γάλα, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ, την υπόλοιπη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε σταδιακά το μείγμα στο μπολ με το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας.
• Μεταφέρουμε ξανά όλο το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί.
Για το ζελέ
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σκόνη ζελέ και το βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το ζελέ.
• Προσθέτουμε στο μπολ το κρύο νερό και ανακατεύουμε.
• Αφήνουμε το ζελέ σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει.
Για τη σύνθεση
• Βουτάμε τα μπισκότα στο σκεύος με το σιρόπι.
• Σε ένα πυρέξ 26x35 εκ. απλώνουμε δύο στρώσεις από μπισκότα.
• Προσθέτουμε πάνω από τα μπισκότα την κρέμα και με μία μαρίζ απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Καλύπτουμε το πυρέξ με μία διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην κρέμα.
• Τοποθετούμε το πυρέξ στο ψυγείο για 1 ½-2 ώρες, μέχρι να παγώσει η κρέμα.
• Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και προσθέτουμε τις φράουλες, κομμένες σε μικρά καρέ.
• Με μία κουτάλα περιχύνουμε πάνω από τις φράουλες το κρύο μείγμα ζελέ.
• Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να πήξει το ζελέ.
• Μόλις το ζελέ πήξει, αφαιρούμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.
Δείτε το breakfast@star