To cheesecake αλλιώς! Δες τρεις διαφορετικές εκδοχές

Συνταγές για πεντανόστιμα cheesecake

Αν είστε λάτρης του cheesecake αλλά θέλετε να δοκιμάσετε και κάτι διαφορετικό πέρα από το κλασικό, μαζέψαμε τρεις διαφορετικές συνταγές και σας τις παρουσιάζουμε.

Φτιάξτε το πιο λαχταριστό αμερικάνικο cheesecake

Βασκικό cheesecake με κρούστα

Υλικά της συνταγής

20 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 270 γρ. ζάχαρη άχνη, 5 αυγά μικρά ,360 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, 1 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ, 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για τη φόρμα.

Εκτέλεση της Συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C. Αλείφουμε με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο στα τοιχώματα και τη βάση μιας αποσπώμενης φόρμας 25 εκ. Κόβουμε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί, τα τοποθετούμε σταυρωτά στη φόρμα, το ένα πάνω από το άλλο και τα πιέζουμε, ώστε να πάρουν το σχήμα της. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε με το “κάπα” σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει λείο και να αφρατέψει, για 1 λεπτό περίπου. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη σιγά-σιγά, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ, με μια μαρίζ, καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τη βάση του κάδου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε στην ίδια ταχύτητα με πριν. Σπάζουμε και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα που είχαμε προετοιμάσει προηγουμένως. Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 50 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει για 60 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα για άλλα 60 λεπτά ή ιδανικά, για μια νύχτα στο ψυγείο μας. Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.


Υγιεινό cheesecake με μπανάνα και σοκολάτα

Υλικά:

Για τη βάση:

•    300 γρ. σοκολάτα υγείας
•    100 γρ. αμύγδαλα
•    200 γρ. βασιλικοί χουρμάδες
•    2 σταγόνες νερό
•    2 scoops πρωτεϊνούχο ρόφημα με γεύση σοκολάτα
•    200 γρ. νιφάδες βρώμης

Για τη γέμιση:

•    2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
•    80 γρ. μέλι
•    4 scoops πρωτεϊνούχο ρόφημα με γεύση μπανάνα 

Ρολό Cheesecake της Μαργαρίτας Νικολαΐδου 

Υλικά

Για το Παντεσπάνι:

•    160 γρ ασπράδι  
•    130 γρ ζάχαρη  
•    110 γρ κρόκο  
•    150 γρ αλεύρι 
•    1 πρέζα αλατι  
•    1 βανιλίνη 

Για την κρέμα τυριού:

•    400 γρ. κρέμα τυρί
•    200 γρ. κρέμα γάλακτος  
•    1 λεμόνι  
•    1 βανίλινη ή εκχύλισμα 
•    100 γρ άχνη ζαχαρη  
Remaining Time -0:00
 
Fullscreen
•    400 γρ. μαρμελάδα  
•    1 λεμόνι   
•    1 κουτάκι raspberry  

Εκτέλεση της Συνταγής

•    Χτυπάμε το ασπράδι με την ζάχαρη να γίνει ελαφριά μαρέγκα.
•    Προσθέτουμε τον κρόκο σιγά σιγά και ανακατεύουμε ελαφρά. Τέλος, το αλεύρι κοσκινισμένο λίγο λίγο μαζί με την βανιλίνη και το αλάτι.
•    Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα το μίγμα και ψήνουμε στους 170 για 10-12’ λεπτά.
•    Χτυπάμε την κρέμα τυρι με την άχνη ζάχαρη.
•    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με το λεμόνι την βανιλίνη, ξύσμα λεμόνι και αφήνουμε να αφρατέψει καλά.
•    Ανακατεύουμε την μαρμελάδα με χυμό λεμόνι. 
•    Μόλις έχει κρυώσει το παντεσπάνι απλώνουμε την μαρμελάδα και από πάνω την κρέμα.
•    Βάζουμε τα raspberry κομμένα στην μέση και τυλίγουμε σε ρόλο.
1_9gcdscsz