Χονδρά μακαρόνια με κοκκινιστό κοτόπουλο και ξινομυζήθρα

Μία απολαυστική συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Ένα ζεστό μαμαδίστικο πιάτο ιδανικό για τις κρύες ημέρες του χειμώνα μας ετοιμάζει ο Σταύρος Βαρθαλίτης από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Δείτε τη συνταγή για χονδρά μακαρόνια με κοκκινιστό κοτόπουλο και ξινομυζήθρα!

Κις λορέν με λουκάνικο και πράσο - Τέλειο ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι

Υλικά:

  • 1,2 κιλά Κοτόπουλο κομμένο σε μέτριες μερίδες
  • 1 πακέτο Μακαρόνια χονδρά No3
  •  2 Ξερά κόκκινα κρεμμύδια, μέτρια
  •  1 Καρότο μικρό
  •  3 Σκελίδες σκόρδο
  •  60 γρ. Ελαιόλαδο
  •  60 γρ. Κρασί κόκκινο
  •  800 γρ. Ντοματίνια σε σάλτσα
  •  200 γρ. Ζωμό λαχανικών
  •  2 Φύλλα δάφνης
  •  1 κ.γ. Μπούκοβο γλυκό
  •  1/2 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
  •  1/2 κ.γ. Μπαχάρι σε σκόνη
  •  2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
  •  1/4 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό
  •  10 φύλλα Φρέσκο δυόσμο
  •  2 κ.σ. Βούτυρο
  •  Αλάτι
  •  Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κανελόνια με σπανάκι και φέτα - Η light πρόταση για πεντανόστιμα κανελόνια

Εκτέλεση:

• Σε κατσαρόλα με πλατιά βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Τοποθετούμε σε ένα σκεύος τις μερίδες κοτόπουλο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
• Σοτάρουμε τις μερίδες κοτόπουλο για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά.
• Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος και το αφήνουμε στην άκρη για τη συνέχεια.
• Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρότο κατά μήκος και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 1 λεπτό, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
• Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε μαζί με τη σάλτσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον ζωμό, τα φύλλα δάφνης, το μπούκοβο, την κανέλα, το μπαχάρι, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45-50 λεπτά.
• Σβήνουμε και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ψιλοκόβουμε τη ρίγανη, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε νερό σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το νερό.
• Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
• Σουρώνουμε τα μακαρόνια στο σουρωτήρι, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε προσεκτικά.
• Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα τα μακαρόνια, από πάνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα και την ξινομυζήθρα σπασμένη με το χέρι σε μικρά κομμάτια.