Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Μία γλυκιά συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου που έχει στη βάση του φευγανιές μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης  στο «Breakfast@Star». Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμα vegan brownies

Υλικά

●    1 λίτρο Γάλα 3,5% λιπαρά φρέσκο
●    5 κ.σ Κορν φλάουρ 
●    2 κ.σ. Αλεύρι γ.ο.χ. 
●    5 κ.σ. Ζάχαρη 
●    50 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο
●    50 γρ. Βούτυρο 
●    4 κ.σ. Κακάο 
●    1 πακέτο Φρυγανιές 

Για το σιρόπι 
●    240 γρ. Νερό 
●    240 γρ. Ζάχαρη 

Για το σερβίρισμα 
●    400 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
●    2 κ.γ. Ζάχαρη άχνη 
●    50 γρ. Κουβερτούρα σε νιφάδες 

Τιραμισού - Η Ιταλία στο πιάτο σου

Εκτέλεση

Για το σιρόπι:
●    Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
●    Στρώνουμε τις φρυγανιές ομοιόμορφα τη μία δίπλα στην άλλη, χωρίς να αφήνουμε κενά, στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους, 25x30 εκ. .
●    Προσθέτουμε το σιρόπι ομοιόμορφα επάνω από τις φρυγανιές και τις τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα. 

Για την κρέμα:
●    Σε ένα μπολ προσθέτουμε 1 κούπα από το γάλα, το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ κοσκινισμένα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1 λεπτό. 
●    Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύουμε, ώστε να μην κολλήσει η ζάχαρη στον πάτο.  
●    Μεταφέρουμε το μείγμα με το αλεύρι και το κακάο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα. 
●    Σβήνουμε και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα, κομμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
●    Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας ομοιόμορφα πάνω από τις φρυγανιές και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 80 λεπτά.

Για το σερβίρισμα:
●    Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε  την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.  
●    Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σαντιγί σε όλη την επιφάνεια του γλυκού, με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες κουβερτούρας.
●    Σερβίρουμε σε κομμάτια.