Νηστεύεις; Αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει

Μια διαφορετική συνταγή από τον Παύλο Χάπιλλο

Είσαι σε περίοδο νηστείας αλλά έχεις βαρεθεί να τρως συνέχεια τα ίδια αι τα ίδια φαγητά; Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μία παλαιότερη συνταγή που είχε δώσει ο Παύλος Χάππιλος στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star και σας την παρουσιάζουμε.

Ο σεφ είχε προτείνει στους τηλεθεατές να φτιάξουν Μαγειρίτσα με μανιτάρια. 

Αφράτο τσουρέκι πασχαλινό- Η απόλυτη συνταγή για το Πάσχα

Υλικά

  • 1 φλιτζανάκι καφέ
  • Ελαιόλαδο 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι 
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι 
  • 1 κιλό μανιτάρια διάφορα 
  • 1 κεφάλι μαρούλι 
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ 
  • 1 ματσάκι άνηθο 
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών 
  • Αλάτι πιπέρι 
  • 1 αυγό Χυμό 
  • και ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. 
Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε κυβάκια χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε τα μανιτάρια να ψηθούν για 15-20 λεπτά.

Σπάμε το μαρούλι με τα χέλια σε μεγάλα κομμάτια το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό και το ρύζι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό μαζί με το χυμό λεμόνι, το ξύσμα και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Πασχαλινά κουλουράκια - Η καλύτερη παραδοσιακή συνταγή

Βάζουμε λίγο από την ζέστη μας σούπα στο μίγμα αυγού καθώς ανακατεύουμε συνεχώς, προσθέτουμε σιγά σιγά κι αλλιώς σούπα μέχρι να το μίγμα μας να αναιρεί σχεδόν στην ίδια θερμοκρασία με την σούπα. Προσθέτουμε το ζεστό μίγμα αυγού στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star